Whisk: Samsung shorty

Samsung wilde de kracht van hun AI-technologie op de Galaxy S25 Series op een interactieve manier presenteren in hun winkels in België en Nederland. In samenwerking met Whisk werd een activatie rond de populaire TikTok-trend van Koreaanse ramen opgezet. Bezoekers konden door een AI-opdracht een pakje ramen verkrijgen en werden uitgedaagd om hun gerecht te pimpen.

Om deze beleving te versterken, vroeg Whisk ons om een dynamische video te creëren die op een displaystand in de winkels zou worden afgespeeld. De video moest niet alleen tonen hoe je een eenvoudig pakje ramen kon omtoveren tot een smakelijk gerecht, maar ook subtiel de slimme AI-functies van de nieuwste Samsung-smartphone integreren.

KLANT
Whisk
JAAR
2025

Aanpak

We ontwikkelden een korte, visueel aantrekkelijke video, perfect afgestemd op de winkelomgeving. De opbouw van de video bestond uit:

  • Recept in actie: Een snelle, dynamische montage van hoe je Koreaanse ramen kan upgraden met extra ingrediënten.
  • AI in beeld: Strategisch geplaatste grafieken en animaties die de AI-tools van de Samsung Galaxy S25 demonstreerden, zoals slimme receptenherkenning, camerafuncties voor food photography en vertaalmogelijkheden voor Aziatische ingrediënten.
  • Snelle, snackable content: De video werd geoptimaliseerd voor winkelpubliek – korte sequenties, heldere visuals en duidelijke stappen, zodat shoppers in een oogopslag werden meegenomen in het concept.

Resultaat

De video werd succesvol uitgerold op displaystands in meerdere winkels in Vlaanderen en Nederland. Het interactieve concept en de dynamische visuals trokken de aandacht van winkelbezoekers, die meteen konden zien hoe AI hun kookervaring kon verbeteren. Dankzij de integratie van Samsung’s AI-tools werd niet alleen de hype rond Koreaanse ramen benut, maar ook op een subtiele en impactvolle manier de kracht van Samsung’s technologie gepresenteerd.

Deze activatie bewees hoe een sterke combinatie van trending content en slimme videoproductie kan bijdragen aan een succesvolle merkbeleving in een retailomgeving.

Terug naar cases