Animatiefilmpje over Universal Design ✍️ 

Heb je al eens stilgestaan bij toegankelijkheid? Overal binnen en buiten kunnen, vlot de weg vinden. Wat u hoort, ziet of leest meteen begrijpen. En zelfstandig doen wat u wilt doen, ook in de digitale wereld: dat is toegankelijkheid. 

Inter Vlaanderen zet zich in voor toegankelijkheid en werkt eraan dat iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of omstandigheid, volwaardig en zelfstandig kan deelnemen aan onze samenleving, zowel fysiek als digitaal. 

Vandaag voldoet slechts 6% van de bouwplannen aan de toegankelijkheidsregels. Hier wil Inter Vlaanderen verandering in brengen door onder andere in te zetten op Universal Design. Ze willen toekomstige architecten en ontwerpers aanleren om hun ideeën om te zetten in toegankelijke ontwerpen.

Door in te spelen op Universal Design, herinnert Inter er ons aan dat toegankelijkheid een multidimensionaal concept is. Het gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid maar het omvat ook alledaagse situaties die we misschien over het hoofd zien. Om de ontwerper van morgen bewust te maken dat toegankelijkheid heel ver kan gaan, maakten we voor Inter een animatiefilmpje. 

Animatie biedt de mogelijkheid om abstracte concepten tastbaar te maken. Het filmpje illustreert de verschillende aspecten van toegankelijkheid en presenteert het ook op een toegankelijke manier aan een breed publiek.

Wij vonden dit een zeer fijn project omdat het ook veel andere creatieve elementen omvat. Zo is de tekst van het liedje dat je kan horen geschreven door onze copywriter Caroline. We ontwikkelde ook een interactieve poster die tot leven komt wanneer je de QR code scant.

Probeer het hier: 

Een boodschap op een toegankelijke manier overbrengen? Klik hier!