Animatie uit goed hout gesneden

Samen met Media Architect werkten we aan twee nieuwe mascottes voor Woodtex. NV. Woodtex is een houthandel op de Boomsesteenweg (pun not intended), daarom was de keuze voor boomstammen als mascottes snel gemaakt. Het werden levendige animatiefiguren die luisteren naar de namen Arnout en Wout.

Thema’s zoals verschillende producten, algemene info, openingsuren en verschillende diensten werden in acht verschillende animatievideo’s op een humoristische en herkenbare manier overgebracht.

Speelse & effectieve animatie

Mascottes Arnout en Wout werden met duidelijk verschillende kenmerken getekend: Zo is Arnout de doe-het-zelver: een beetje langer met een bril en een strikje. Wout daarentegen is de professionele vakman met een helm, handschoenen en een gereedschapsriem.

Op deze manier wordt de kernboodschap ‘een uitgebreid aanbod, jarenlange expertise en service voor zowel de particulier als de professional’ niet enkel duidelijk, maar ook op een bijzonder speelse en treffende manier overgebracht in hapklare spots van 30 seconden.

 

Aantal boomstammen getekend: 103
Aantal woordspelingen gemaakt: 21