Een internationaal project afronden in stijl? Met een hybride event

Digitalisering, hernieuwbare energie, artificiële intelligentie,… De industriële sector ondergaat een grootschalige transformatie. Het transnationale Interreg-project ‘induCCI’ speelt in op dit raakvlak tussen economische innovatie en maatschappij. Binnen het induCCI-project, een partnerschap met 8 vergelijkbare regio’s in Centraal Europa, ontwikkelt Stebo een aantrekkelijke omgeving voor creatieve ondernemers. Van het ontwikkelen en aanbieden van handelspanden tot het inschakelen van ervaren ondernemers als trainers voor starters.

Dit project liep drie jaar, met als afsluiter en kers op de taart een hybride event. Reden genoeg om er iets speciaal van de te maken dus. Dat deden we met een hybride conferentie, keynote speakers en een Q&A op de Corda campus.

KLANT
Stebo
JAAR
2022

Aanvullende services en processen binnen dit project

Live video
Livestream

Uitgelichte details / speciale zaken in dit project

Een hybride event klinkt misschien futuristisch, maar dat is het helemaal niet. Het is een combinatie van een fysiek event en een online evenement, waarbij beide naadloos op elkaar inspelen.

Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. Je hele publiek moet niet afreizen naar een fysieke locatie, je kan een onderscheid maken tussen belangrijke en minder belangrijke relaties en er staat geen grens op het aantal deelnemers. Verder is er een lage interactiedrempel voor je digitale deelnemers, kan je op een eenvoudige manier veel data verzamelen en creëer je zelf content die je achteraf makkelijk kan communiceren.

“We hebben heel wat felicitaties mogen ontvangen rond dit event en de kwaliteit van het hybride format: zowel van mensen in de zaal als van mensen die online volgden.”
– Frank Maleszka, moderator

Een hybride event bleek ook hier dé ideale keuze voor Stebo. Last minute moesten immers een aantal sprekers afzeggen omwille van reisbeperkingen. En sommige relaties zouden anders een internationale reis moeten ondernemen. Via zoom calls konden de panelleden toch moeiteloos deelnemen. Zowel de fysiek aanwezige als de digitale gasten mochten hun vragen afvuren aan dit panel. Ook een sterke Q&A-sectie achteraf was een meerwaarde voor de interactieve dialoog. We deden een dubbele regie; de livestream en het publiek thuis kregen regelmatig verschillende beelden te zien. Het hybride event in de studio van To The Point Events op de Corda campus was een succes.

Tijdens de middagpauze stond er buiten een lekkere lunch ook een begeleide wandeling op de Corda campus op het programma. Dit werd opgevolgd door de presentatie over Corda campus 2.0 van CEO Raf Degens, die de toekomst van de campus uit de doeken deed.

Het werd een geslaagde dag. Een mooi bekroning op het project van Stebo met een hybride top-event!

Terug naar fotografie cases