Passionate

about media

Wat startte vanuit passie voor het vak bij het duo Jesse Claes en Frederik Knapen, groeide al snel uit tot een succesvol multimedia productiehuis.

Al meer dan 15 jaar is Medialife ondertussen een vaste waarde in Hasselt, met een recente tweede vestiging in Antwerpen. We kunnen uitpakken met een groot team aan in house specialisten, waarin ervaren experts en jonge wolven elkaar naadloos aanvullen. Meeslepende video, verbluffende animatie, knappe fotografie, digitale oplossingen of andere overtuigende media? Wij hebben alles in huis om op alle audiovisuele noden een creatief antwoord te bieden.

Ons DNA

Onze troeven en krachten creëren een unieke mix van ervaring, netwerk, flexibiliteit, innovatie, know-how en passie.

null
16 jaar ervaring
in het creëren van
meeslepende content
null
31 talenten
creatieve en gemotiveerde inhouse professionals
null
Partnerships & coproductie
met toonaangevende
bedrijven
null
Innovatieve technologie
unieke concepten
op maat
null
Brands
eigen
merken
null
Flexibel
samen voor 100%
tevredenheid

Waar vind je ons?

Jouw mediapartner in België. Vanuit onze uitvalsbasis in Hasselt en Antwerpen doorkruisen we het hele land. Onze cameraploegen en fotografen zijn dagelijks onderweg om het beste van zichzelf te geven.

Medialife Hasselt

In het creatieve Quartier Canal in Hasselt, vlakbij de studio’s Corda Theater, vind je ons groot en knap kantoor. Kom eens op de koffie!

Medialife Antwerpen

In de bruisende binnenstad vind je onze creatieve Antwerpse vestiging. Kom eens op de koffie!

The founding friends

Het verhaal van twee jeugdvrienden.

Frederik en Jesse, samen opgegroeid in Hasselt, gaan na het voltooien van hun middelbare school aan het college elk hun eigen weg met hogere studies. Frederik start een filmstudie aan het RITCS in Brussel, terwijl Jesse een IT-opleiding volgt.

timeline_pre_loader

Het begin

Dan komt de vraag van hun voormalige middelbare school om de jaarlijkse Chrysostomosfestiviteiten van de afstuderenden op beeld vast te leggen. Een van deze afstuderenden is de zoon van de mede-oprichter van advocatenkantoor Monard-D’Hulst (tegenwoordig Monard Law). Vervolgens komt de vraag vanuit Monard-D’Hulst om naar aanleiding van hun 15-jarig bestaan iets audiovisueels voor hen te realiseren. Al snel gaat de bal verder aan het rollen, waardoor Frederik en Jesse in contact komen met tal van evenementenbureaus, waaruit de ene na de andere opdracht voortvloeit.

Vanuit de slaapkamer

De volgende jaren werken ze als freelancers aan tal van projecten, variërend van huwelijken en evenementen tot camerawerk voor televisie. De videobewerking gebeurt vanuit een geïmproviseerde montagestudio in een slaapkamer bij de ouders van Frederik, en al snel volgt er een tweede montagestudio in het ouderlijke huis van Jesse.

Hun netwerk breidt zich verder uit, en de aard van de opdrachten verschuift van huwelijken naar de corporate en eventsector.

De eerste bouw & medewerker

Tot nu toe werkten ze enkel samen met andere freelancers, totdat ze in 2011 de stap zetten om een vaste video-editor aan te nemen.

Tegelijkertijd start de bouw van het eerste kantoor, onze hoofdzetel op de Walter Thijsstraat in Hasselt, waar zowel Jesse als Frederik naast elkaar wonen. Na de intrek in het kantoor volgt de aanwerving van een 2de, 3de en 4de vaste medewerker. Ook de dienstverlening evolueert van videoproducties naar het creëren van audiovisuele content in tal van vormen, zoals ook animatie, fotografie of het bedenken van digitale oplossingen.

Fast forward

Al snel barst het kantoor uit zijn voegen, en is er nood aan meer ruimte. In 2015 vindt de verhuizing plaats naar een nieuwbouw op de Vissersstraat.

Vandaag is Medialife een vaste waarde in Limburg en ver daarbuiten. De nood om een tweede vestiging in het historische centrum van Antwerpen te openen werd ingevuld in 2021.

In de nabije toekomst staat er veel te gebeuren rond innovatie in media en events.

Voor onze creatieve bestuurder Frederik is zelfs de sky niet meer de limit.

Hij jongleert voortdurend met concepten en ideeën. Er wordt veel verder gesprongen dan gewoon ‘een filmpje aanbieden’ aan de klant. Het gaat er in de eerste plaats vooral om welk doel de klant wil bereiken. Dat is het ultieme vertrekpunt. Een breed gamma aan oplossingen wordt zorgvuldig afgewogen. Kan dit via video? Of animatie? Misschien fotografie? Of een 360, 3D of interactief? Een contentplan op maat vormt het startschot voor bedrijvigheid en passie binnen de verschillende teams.

En of dat allemaal al niet imposant genoeg is, giet Jesse hier nog een innovatief sausje over.

Want content creëren is één ding, het publiek ermee bereiken vraagt weer een heel ander set aan oplossingen. En daar komt steeds beleving bij kijken. Medialife springt mee op de trein van de revolutie in virtuele werelden en metaverse. Met passie worden er interactieve oplossingen gecreëerd. Virtuele platformen waarin de klant kan wegdromen. En wat dacht je bijvoorbeeld van een affiche met een knappe look and feel in animatie, die ook nog eens tot leven gebracht wordt via een QR-code? Of tal van creaties die ervoor zorgen dat de kijker niet enkel smult van content, maar er tegelijk ook nog eens kostbare data wordt verzameld?

Join our team!

Ben jij het talent dat wij zoeken?
Bekijk vacatures
null

Ec = mc

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen injouw mediastrategie?
Contacteer ons