Homemade hologram
Wie ‘hologram’ hoort, denkt waarschijnlijk aan Star Wars, The Jetsons of andere sciencefiction verhalen. Ondertussen is het echter geen fictie meer, maar een innovatieve en unieke manier om content aan je publiek te tonen.
Hoe werkt zo’n hologram dan? Het start met een systeem dat doet denken aan een ventilator. Aan dit systeem zitten vier bladen met LED lampjes bevestigd. Deze draaien op hoge snelheid en zorgen voor zeer gecoördineerde ronddraaiende lichtstralen. Zo wordt een oppervlakte gecreëerd waarop videocontent schijnbaar zwevend tevoorschijn wordt getoverd.
Deze innovatie techniek zorgt ervoor dat je opgemerkt wordt. Wil je opvallen door jouw content op een bijzondere manier te tonen? Of laat je graag een blijvende indruk na door deze techniek in te zetten als nieuwe vorm van digital signage op je event of kantoor? Kortom, holografische beelden tonen de ontzettend sterke aantrekkingskracht van 3D-beelden en animaties.
Wij gebruikte alvast een hologram om enkele van onze 3D-animaties in de schijnwerper te zetten tijdens ons 15-jarig jubileum!
Dat klinkt misschien technisch, maar de meeste mensen kennen een actueel voorbeeld uit de praktijk. Denk aan Google Lens, die tekst of afbeeldingen uit je foto’s herkent, DALL-E, die visuele beelden creëert op basis van geschreven teksten of ChatGPT, de meest bekende slimme chatbox tot nu toe. Deze programma’s hebben inmiddels bij miljoenen mensen wereldwijd gezorgd voor een aanzienlijke boost in productiviteit en efficiëntie.