360° tour Teseum Tongeren

In de historische stad Tongeren, het hart van de Belgische provincie Limburg, ligt een verborgen parel: het Teseum. Dit museum, gelegen naast de imposante Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, is een schatkamer van religieuze kunst en archeologische vondsten. Om de rijke geschiedenis en de unieke collectie van het Teseum nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, hebben we een innovatieve 360° tour voor hen ontwikkeld.

KLANT
Teseum Tongeren
JAAR
2023
Ontdek de 360° tour van Teseum Tongeren hier

Een 360° tour is een virtuele ervaring die gebruikers in staat stelt om een locatie digitaal te verkennen alsof ze er zelf fysiek aanwezig zijn. Door middel van panoramische foto’s en video’s krijgen bezoekers een compleet beeld van de omgeving, met de mogelijkheid om 360 graden rond te kijken. Dit soort tours biedt een unieke, interactieve manier om plaatsen te ontdekken, waarbij gebruikers de vrijheid hebben om op hun eigen tempo door de ruimtes te navigeren en details van dichtbij te bekijken.

De 360° tour van het Teseum brengt deze ervaring naar een nieuw niveau. Bezoekers beginnen hun virtuele reis op het Vrijthof, het centrale plein van Tongeren, waarna ze zich een weg banen door het kapittelgebouw, langs de archeologische site en omhoog naar de indrukwekkende torenkamers en zolderruimtes van de basiliek. Deze virtuele reis is niet alleen een visuele belevenis; het is een educatieve ontdekkingstocht die de rijke historie van het Teseum en zijn omgeving onthult.

Elke ruimte binnen de tour is zorgvuldig in kaart gebracht en voorzien van interactieve elementen en informatieve beschrijvingen. Bezoekers kunnen klikken op punten van belang om meer te leren over specifieke objecten, kunstwerken of historische feiten gerelateerd aan de ruimte waarin ze zich bevinden. Deze informatie is beschikbaar in vier talen, waardoor de tour toegankelijk is voor een internationaal publiek.

Door de combinatie van geavanceerde technologie en diepgaande historische inzichten biedt de 360° tour van het Teseum een fascinerende blik op het rijke verleden en de culturele schatten van Tongeren. Het is een uitnodiging om te verdwalen in de tijd, om de verhalen en geheimen van een van België’s oudste steden te ontdekken, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.

Aanvullende services en processen binnen dit project

360° experience
Content platform
Drone
Interactive content
Photography
VR Experience
Terug naar cases