Animatiefilmpje over Universal Design

Heb je al eens stilgestaan bij toegankelijkheid? Overal makkelijk binnen en buiten kunnen, vlot de weg vinden, meteen begrijpen wat je hoort, ziet of leest. En zelfstandig doen wat je wil doen, ook in de digitale wereld. Dat is toegankelijkheid.

Inter zet zich in voor toegankelijkheid en werkt eraan dat iedereen, ongeacht leeftijd, beperking of omstandigheid, volwaardig en zelfstandig kan deelnemen aan onze samenleving, zowel fysiek als digitaal.

KLANT
Inter Vlaanderen
JAAR
2023

Aanvullende services en processen binnen dit project

3D
Animatie
Character design
Music composing
Storyboard
Video
Voice over

Vandaag voldoet slechts 6% van de bouwplannen aan de toegankelijkheidsregels. Hier wil Inter verandering in brengen door onder andere in te zetten op Universal Design. Ze willen toekomstige architecten en ontwerpers aanleren om hun ideeën om te zetten in toegankelijke ontwerpen.

Door in te spelen op Universal Design, herinnert Inter er ons aan dat toegankelijkheid een multidimensionaal concept is. Het gaat niet alleen over fysieke toegankelijkheid maar het omvat ook alledaagse situaties die we misschien over het hoofd zien. Om de ontwerper van morgen bewust te maken dat toegankelijkheid heel ver kan gaan, maakten we voor Inter een animatiefilmpje.

Uitgelichte details / speciale zaken in dit project

Animatie biedt de mogelijkheid om abstracte concepten tastbaar te maken. Het filmpje illustreert de verschillende aspecten van toegankelijkheid en presenteert het ook op een toegankelijke manier aan een breed publiek.

Wij vonden dit een zeer fijn project omdat het ook veel andere creatieve elementen omvat. Zo is de tekst van het liedje dat je kan horen geschreven door onze copywriter Caroline. We ontwikkelde ook een interactieve poster die tot leven komt wanneer je de QR-code scant.

Terug naar cases