De Onroerend-erfgoedprijs

In Vlaanderen wordt elk jaar de Onroerenderfgoedprijs uitgereikt door de Vlaamse overheid. 🏆 Dit jaar werden voor de achtste keer op rij buitengewone erfgoedprojecten in de schijnwerpers gezet. Kasteelhoeve bij kasteel Forreist in Brugge, de woning Leclercq-Vandamme in Leuven en de kapel Robiano in Tervuren zijn de drie laureaten van 2023.

Met de Onroerenderfgoedprijs wil de Vlaamse overheid bijzondere erfgoedprojecten in de kijker plaatsen. Dit jaar lag de nadruk op erfgoed dat meestal publiek toegankelijk is. Achtendertig projecten kandideerden voor de titel, verspreid over heel Vlaanderen.

KLANT
Agentschap Onroerend Erfgoed
JAAR
2023

Medialife heeft al enkele jaren het voorrecht om de video’s van de laureaten van de Onroerenderfgoedprijs te produceren. De video’s worden gebruikt op social media en werden ook afgespeeld tijdens de prijsuitreiking. Het was van belang dat elk project in al zijn pracht en praal getoond werd, en dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze erfgoedschatten de kans kregen om hun verhaal te delen. Op deze manier worden de kijkers volledig ondergedompeld in het verhaal achter elk project.

Uitgelichte details / speciale zaken in dit project

Bij de productie van deze video’s maakten we gebruik van verschillende technologieën, zoals drones en steadicams, om de pracht van elk project vast te leggen. Het resultaat stelt de kijker in staat om het erfgoed in al zijn glorie te ervaren.

De winnaar van dit jaar? Dat is kasteelhoeve Forreist in Brugge.
De Robianokapel in Tervuren ging naar huis met de publieksprijs en archeologe Janiek De Gryse, de drijvende kracht achter de archeologische opgraving in de Sint-Baafskathedraal in Gent, kreeg van de jury een eervolle vermelding.

VRT NWS bracht een bezoekje aan de winnaar en schreef er een interessant artikel over.
Terug naar video cases