FTI Festival

Het FTI Festival, bekend om zijn inspirerende mix van workshops, lezingen, optredens en exposities, heeft dit jaar Hasselt en Genk omgetoverd tot een kloppend hart van futuristische verkenningen en artistieke expressie.

Voor organisator VITO creëerden we in samenwerking met Cocomo een breed scala aan content die het evenement tot leven bracht. Van de aankondiging van het festival tot de laatste beelden, we waren er vanaf het allereerste moment bij, gewapend met onze camera’s en creativiteit, om elke seconde van dit spektakel vast te leggen.

KLANT
VITO
JAAR
2024

Aanvullende services en processen binnen dit project

Animatie
Artificial intelligence
Casting
Drone
Event support
Live video
Photography
Video

Teaser video

De aankondiging van het festival werd gedaan met een pakkende teaser video, die de nieuwsgierigheid wekte voor wat ongetwijfeld een onvergetelijk evenement zou worden. Door de inzet van geavanceerde deepfaketechnologie zijn we erin geslaagd om een meeslepende blik te werpen op hoe Hasselt er in 60 jaar uit zou kunnen zien. We lieten de achterkleinkinderen van Limburgse legendes zoals Dana Winner en Stijn Meuris hun dank uitspreken aan hun voorouders voor hun inzet voor een betere wereld. Het was de perfecte uitnodiging voor iedereen die gefascineerd is door de samensmelting van technologie en creativiteit.

Introvideo

De openingsshow was een feest voor de zintuigen. We creëerden een auditief spektakel dat de bezoekers meenam op een reis door de wondere wereld van geluid en muziek, allemaal in perfecte harmonie met visuele kunstwerken die je fantasie te boven gaan.

Voor elke presentatie en discussie tijdens het festival zorgden we voor een introductievideo die de toon zette voor de boeiende gesprekken die zouden volgen. En dat was nog maar het begin! Gedurende de hele dag vulden we de schermen met leuke content.

Aftermovie

De echte showstoppers waren te vinden op de Future Lane, waar artiesten als Portland en Willem Ardui het podium betoverden. Medialife zorgde ervoor dat deze optredens niet alleen live een spektakel waren, maar ook visueel indruk maakten op de schermen op het festivalterrein.

We waren overal, van de kleinste glimlach tot de grootste show, om alles vast te leggen. Met zowel foto’s als video’s zorgden we ervoor dat geen enkel moment verloren ging en dat de herinneringen aan dit spectaculaire festival voor altijd bewaard blijven.

En als kers op de taart? Onze aftermovie van het 6-daagse festival, een meeslepende compilatie die de energie, technologie en creativiteit van het FTI Festival weer tot leven wekt. De aftermovie is niet alleen een prachtige herinnering voor degenen die er waren, maar ook een uitnodiging aan de wereld om de volgende keer deel uit te maken van dit unieke evenement.

Terug naar cases