Stijn & Co.ninx: kortfilm Film Fest Gent

Kortfilm in een maand tijd? Kunnen we! 🎥

Voor de vijftigste editie van het filmfestival in Gent gooide de organisatie het dit jaar over een andere boeg en kozen ze ‘De impact van muziek en geluid’ als centraal thema.

Er werd aan verschillende getalenteerde componisten gevraagd om een uniek muziekstuk te componeren dat als inspiratie zou dienen voor een reeks kortfilms. Met deze muziekstukken sprak Film Fest Gent verschillende filmmakers aan. In het totaal zijn er 25 kortfilms gemaakt die tijdens het filmfestival getoond werden.

KLANT
Stijn & Co.ninx
JAAR
2023

Aanvullende services en processen binnen dit project

Drone
Video

Stijn Coninx werd ook gevraagd om een kortfilm te maken voor het muziekstuk van componiste Anne Dudley. Voor de audiovisuele ondersteuning van zijn kortfilm, contacteerde hij Medialife. Wij zorgden voor de beelden en de montage.

Na de briefing monteerden we een eerste edit zonder Stijn, wat ons de vrijheid gaf om onze eigen creativiteit in de kortfilm te verwerken. We kregen een frame om binnen te werken, maar de invulling mochten we zelf bepalen. Een creatieve uitdaging!

In slechts een maand tijd hebben we de kortfilm in elkaar gestoken. Het was een zeer leerrijke ervaring om samen te werken met zo’n grote regisseur. We zijn dan ook super trots dat hij hiervoor met Medialife wilde samenwerken.

Terug naar cases