Animatie vol taal

Animatievideo’s zijn een geweldige manier om abstracte onderwerpen op een leuke en begrijpelijke manier uit te leggen. Door middel van animatie kunnen we complexe informatie op een visueel aantrekkelijke manier presenteren, waardoor het makkelijker wordt om de boodschap over te brengen. Dit maakt het ook veel aangenamer voor de kijker om de video te bekijken en de informatie op te nemen.

KLANT
Brussel Vol Taal
JAAR
2023

Aanvullende services en processen binnen dit project

Storyboard

Uitgelichte details / speciale zaken in dit project

Voor het Onderwijscentrum Brussel (VGC) bleek zo’n informatieve animatievideo dé oplossing voor de (her)lancering van de tool ‘Omgaan met talige diversiteit op school’. Deze tool geeft het overkoepelende onderwijsorgaan de mogelijkheid om individuele schoolprofielen op te stellen. Deze profielen zijn op hun beurt de ideale start om per school een plan van aanpak rond taalkundige diversiteit op te stellen. Daarboven krijgt elke school een heldere kijk op de inzichten, overtuigingen en attitudes over de meertaligheid binnen hun schoolteam.

De animatievideo legt de meerwaarde en werking van de tool uit op een heldere manier, volledig aangepast aan de huisstijl van de organisatie. De kracht van animatie zorgt ervoor dat dit op een duidelijke en laagdrempelige manier gebeurt.

Terug naar video cases