Til je boodschap naar nieuwe hoogtes met drones

Een dronevideo wordt gemaakt door een op afstand bestuurbare vliegende camera. Hiermee leg je beelden vast vanuit een uniek perspectief en geef je zo de kijker letterlijk een ander beeld van hoe we een ruimte of gebied ervaren. Hoog vanuit de lucht of rakelings langs gebouwen? Een drone kan het allemaal!

Een uniek perspectief voor een uniek verhaal

Videomarketing op zich vergroot sowieso de betrouwbaarheid van je bedrijf, omdat je klanten jouw projecten helemaal kunnen ontdekken en visualiseren. Met unieke beelden vanuit het oogpunt van de vliegende camera trek je daarbovenop écht de aandacht en laat je een blijvende indruk na op de kijker. Heroïsche luchtbeelden van jouw bedrijf geven elke video een sfeervolle intro, en natuurlijk kunnen we ook volledige video’s creëren via drones. Dronebeelden geven een originele en professionele touch aan jouw video.

Denk bijvoorbeeld aan luchtfoto’s van jouw bedrijfspand, drone-opnamen van jouw team in actie of een vliegende rondleiding doorheen je bedrijf of winkel.

Een winnende combinatie voor iedereen

Flexibiliteit, kostenbesparing en tijdbesparing: dat zijn de drie belangrijkste voordelen van het gebruik van drones in videoproductie. Ze zijn zeer dynamisch en kunnen gemakkelijk tussen verschillende perspectieven schakelen, waardoor jouw video’s energieker en interessanter worden. Bovendien kunnen drones snel en gemakkelijk worden ingezet, waardoor je tijd en geld bespaart op reis- en opsteltijden. Zo kunnen we ons concentreren op wat er echt toe doet: het vastleggen van de beste beelden voor jouw bedrijf, product of service!

Live uit de cockpit 

Een FPV drone, ook wel bekend als First Person View drone, is een speciaal soort drone die zeer populair is in de wereld van videoproductie. Zoals de naam al doet vermoeden, geeft een FPV drone de piloot een directe en real-time view van de drone-omgeving vanuit een first-person perspectief. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de camera op de drone een live video feed uitzendt naar een FPV-bril of monitor. Dat zorgt ervoor dat de piloot volledige controle over de drone krijgt en stelt hem in staat om op een nog nauwkeurigere manier te vliegen. Waar andere drones ontworpen zijn voor stabiele vluchten, is een FPV drone ontworpen voor dynamische en snelle vluchten. Bij deze drones zit er geen autopilot tussen jouw input en de bewegingen van de vliegende camera. Dit betekent dat er geen limiet zit aan wat een FPV drone kan, maar ook dat er veel talent en kunde voor nodig is om deze op een veilige en efficiënte manier te bedienen. Dankzij hun wendbaarheid en de mogelijkheid om door smalle openingen te vliegen, kunnen er adembenemende beelden gemaakt worden, ook binnen een magazijn, bedrijf of showroom.

Medialife in vogelperspectief

Als productiehuis is het van essentieel belang om creatief te blijven en voortdurend nieuwe manieren te vinden om klanten te verrassen en hun verhalen op een boeiende manier te vertellen. Drone’s betekenen hierin een grote meerwaarde, omdat ze de mogelijkheid bieden om de boodschap op een originele manier te brengen.

Met de uitbreiding van ons kantoor en het Medialife Café konden we niet langer wachten om onze drone-capaciteiten te benutten. Cue onze FPV drone. We begonnen met het exterieur van ons kantoor en een aanrijdende Medialife wagen. Vervolgens vliegen we naar binnen, waar we de creatieve Medialife-crew aan het werk zien. Tot slot showcasen we ook ons Medialife Café, waar we na een intense werkdag gezellig kunnen ontspannen.  

Deze video is een mooi voorbeeld hoe je met unieke beelden vanuit een vliegend perspectief een verhaal op een levendige manier kan brengen!

Ben je helemaal overtuigd en wil je graag aan de slag gaan met deze geweldige machine? Wees je er dan van bewust dat om een dronevideo op een veilige manier te maken wel enige ervaring, apparatuur en vaardigheden vereist zijn om een goede kwaliteit te waarborgen. Daarnaast is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de lokale wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van drones. Of neem contact op met ons, dan zorgen wij voor alle voorbereidingen en een prachtig eindresultaat!

Wil je jouw bedrijf ook op een unieke manier en in alle glorie in de kijker zetten? Neem dan contact op met ons!