Gekend productiehuis Medialife maakt Antwerpse move 

Limburgs productiehuis Medialife staat bekend om de creatie van meeslepende content en top-digitale oplossingen. In de Hasseltse thuisbasis bestaat het full-service mediabedrijf al een forse 15 jaar. Nu zet Medialife ook in Antwerpen voet aan wal. Oprichters Frederik Knapen en Jesse Claes zijn in de wolken met deze extra vestiging in de Antwerpse grootstad: “We blijven onze Limburgse klanten uiteraard met hart en ziel bedienen. De nieuwe link met deze metropool opent daarnaast ook een zee aan mogelijkheden. Met Antwerpen brengen we onze gekende kwaliteiten dichter bij onze klanten en kunnen we nieuwe klanten uit die regio beter servicen. Maar bovenal, een tweede thuis van waaruit we opnieuw kwaliteit kunnen leveren en het beste van onszelf kunnen geven”. 

De afgelopen jaren kende Medialife een enorme groei. Zelfs toen de corona-epidemie als een bom insloeg in de audiovisuele sector, wist het productiehuis zichzelf opnieuw uit te vinden door het aanbieden van welgekomen digitale oplossingen en events. Deze nieuwe diensten lanceerden als een raket. Ook hun gekende aanbod op vlak van film, animatie en fotografie bleef sterk standhouden. “Momenteel zijn 30 vaste medewerkers en een 15-tal vaste freelancers dagelijks in de weer” vertelt Frederik. “Ons creatief kantoor in het Hasseltse Quartier Canal werd al gauw te klein voor alle dromen en ambities”. 

“Hoewel we klanten bedienen over heel Vlaanderen, is het toch een extra troef om in een grootstad als Antwerpen een tweede uitvalsbasis te hebben. Het laat ons toe om Antwerpse klanten lokaal nog beter te kunnen bedienen” vult Jesse aan. “We zullen er nieuwe klanten aantrekken, een grote stad is immers een broeikas aan groeipotentieel. Daarnaast creëert dat ook een mogelijkheid om stedelijk creatief talent een plaatsje te kunnen geven in ons nieuw kantoor”.  

Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe Antwerpse vestiging? “Uiteraard zal de gekende kwaliteit die we al jaar en dag vanuit Limburg leveren, ook in Antwerpen uitgedragen worden. We hebben op verschillende terreinen tonnen expertise in huis: zowel op het vlak van video, animatie, fotografie, als live events met captaties en streamings. Deze full-service succesformule is ook uitrolbaar naar Antwerpen” vertelt Jesse. “We starten er met een vast team dat expertise bezit op elk van deze domeinen”, legt Frederik uit. “We werken ook toe naar een stevige uitbreiding van het freelance team. Andreas Gijbels, een trouwe Medialover die al enige tijd deel uitmaakt van het Medialife-management, zal dit nieuwe kantoor in Antwerpen met veel toewijding leiden”. Net zoals in Hasselt, richt Medialife Antwerpen zich vooral op samenwerking met communicatiebureaus en de eventsector, communicatie-afdelingen van grote bedrijven en overheidscommunicatie. “We hebben in het verleden reeds mogen samenwerken met verschillende indrukwekkende spelers, die we nu tot onze trouwe klanten mogen rekenen” vertelt Jesse. Frederik besluit “We zijn er zeker van dat ook de nieuwe maar vertrouwde wind die vanuit Antwerpen zal waaien ons nog meer zal inspireren en versterken. En misschien -als we hardop mogen dromen- kunnen we in de toekomst onze succesformule nog uitbreiden naar  andere centrumsteden of zelfs het buitenland”. 

[g-gallery gid=”34472″]