Productiehuis Medialife overstijgt dit jaar de grenzen van België met de opening van een kantoor in het Verenigd Koninkrijk. De opening van Medialife UK in Londen op 16 juni is het bewijs van de torenhoge ambities van het Hasseltse productiehuis. De expertise van Medialife gaat van video-opnames, fotografie, 2D en 3D animaties tot live, digitale en hybride events.

Het team van Frederik Knapen en Jesse Claes groeide de afgelopen jaren als kool, waardoor de twee Belgische vestigingen niet meer volstaan om het vele talent te bergen. “We wisten dat het een kwestie van tijd was vooraleer we onze pijlen op het buitenland zouden richten, maar we hadden niet gedacht dat het moment zo spoedig zou aanbreken. Zeker niet in de uitloper van het covid-tijdperk” aldus Frederik. “Dankzij onze snelle omschakeling naar digitale communicatie in de vorm van digitale meetings, online events, streamings etc. hebben we als bedrijf covid-19 goed doorstaan. We hebben er zelfs een nieuwe expertise uitgehaald” verklaart Jesse het succesverhaal.

Wat ligt er nog in de toekomst voor Medialife? “Wel, zonder op de zaken vooruit te lopen kunnen we vermoedelijk binnenkort toch onze eerste Hollywood productie starten, waardoor we de stap naar het grote scherm zetten. Dan kijken we wellicht ook naar verdere uitbreiding richting de Verenigde Staten. Maar dat zal afhangen van het succes van de productie”, sluiten de twee oprichters af.