Meet Gianni!

Monteren, monteren en monteren

Na 3 jaar freelancewerk besloot Gianni meer dan een jaar geleden om vast aan boord te komen bij Medialife. Als monteur of video editor is hij verantwoordelijk om van vele uren beeldmateriaal een prachtig eindresultaat te maken. Dat gebeurt met heel selectief beelden en geluid te knippen, plakken, mixen en bewerken. Of hoe Gianni het zelf graag daadkrachtig omschrijft: ‘monteren, monteren en monteren’. Montage van een project is dus niet enkel knippen en plakken van beelden, maar ook kleurcorrecties doorvoeren, het geluid afmixen, het opnemen van voice-overs en nog veel meer!

Een edit waarbij er minder tijdsdruk is en hij zijn creatieve kant mag tonen, zijn gewoonweg top. Denk dan bijvoorbeeld aan de video voor Luminus over Ringvaart, of recenter nog de PXL-Demervideo. ‘Kijk goed hè’, is niet enkel z’n enthousiaste slagzin in de montagecel, maar ook tijdens een spannende poolwedstrijd in het Medialife Café.

Gianni’s leukste moment bij Medialife? Te moeilijk om er maar één te kiezen, al vallen de teambuildings wel heel erg in de smaak. Vooral omdat deze gevuld zijn met niet alledaagse dingen zoals boogschieten of schapenhoeden. En je af en toe buiten je comfortzone begeven is gewoonweg leuk!